Molitveni dah omot
+ Galerija

Molitveni dah (Izabrane pjesme)

Published Date: Travanj 12, 2024

Dostupno!

HRK 70.00

Klikom će se otvoriti stranica s brojem telefona za narudžbu. Jednostavno je!

Ne možeš se odlučiti? Učitaj PDF-u i pročitaj ulomak knjige na svom računalu, pametnom telefonu ili tabletu! 

Učitaj ulomak knjige
147 str./140x200cm
Hrvatski
978-953-7542-16-0

O knjizi

Izbor i prijevod sa makedonskog: Borislav Pavlovski i Diana Burazer

Nakladnici: FIDIPID

Radi se zanimljivoj poeziji, koja traži pažljivog čitatelja, i onog akoji želi sam otkrivati ona prava značenja. Ovo je prvi objavljeni izbor Brankove poezije u Hrvatskoj.

Iz pogovora B. Pavlovskog:

Za čitateljsko suočavanje s poezijom Branka Cvetkoskog potrebno je strpljenje i vrijeme. Strpljenje zbog njenoga specifičnog prikrivanja značenja i premještanja u sferu enigmatičnosti, ponekad i hermetičnosti. Vrijeme posvećeno njegovim pjesmama vraća nam se nakon višekratnih iščitavanja uočavanjem i zadovoljavajućim razumijevanjem motivsko-tematske koordinatne mreže, iako ne baš uvijek potpunim shvaćanjem svega ponuđenog u tom opširnom opusu bogatom značenjima koji traje već desetljećima….“

Na kraju ove knjige imate, osim veće bilješke o autoru, i pogovor o njegovoj poeziji koji je napisao Borisalav Pavlovski.

O autoru

Branko Cvetkoski

Branko Cvetkoski

Branko Cvetkoski (Slatino kod Ohrida, Makedonija, 1954) pjesnik, književni kritičar i prevoditelj. Objavio 10-knjiga poezije, nekoliko knjiga eseja i kritika.

Objavio i 10-tak knjiga izvan Makedonije; izbore poezije na engleskom, esperantu, turskom, rumunjskom, albanskom, srpskom, bugarskom grčkom, švedskom,….

Objavio 10-tak knjiga prijevoda poezije.

Diplomirao je na Filološkom fakultetu na Univerzitetu u Skopju. Bio je novinar u “Novoj Makedoniji”, glavni urednik nakladničke kuće “Kultura”, tajnik Društva književnika Makedonije, predsjednik književne manifestacije “Racinovi susreti”, direktor Makedonskoga narodnog teatra, urednik i glavni urednik časopisa “Stremež “ (Prilep). Jedan je od utemeljitelja Balkanske književne zakladе “Balkanika”. Branko Cvetkoski je osnivač, direktor i urednik nakladničke kuće “Makavej” iz Skoplja, urednik-producent u Makedonskoj informativnoj agenciji (MIA), član uredništva edicije “Makedonska književnost u 130 svezaka” na makedonskom i engleskom jeziku, član uredništva edicije velikoga nakladničkog projekta Vlade Republike Makedonije pod nazivom “Prijevodi književnih djela dobitnika Nobelove nagrade”.

Trenutno je ravnatelj Gradske knjižnice “Braća Miladinov” u Skopju. Živi u Skopju.

 

Član је makedonskog PEN centra i Društva književnika Makedonije, počasni član Unije bugarskih književnika, član slavenske Akademije za književnost i umjetnost, te njezin koordinator za Makedoniju.

 

Customer Reviews

Leave a Reply

Rate this by clicking a star below:

Related Products