Što brže idem omot
+ Galerija

Što brže idem, manje me ima (roman)

Published Date: Listopad 11, 2014

Dostupno!

HRK 100.00

Klikom će se otvoriti stranica s brojem telefona za narudžbu. Jednostavno je!

Ne možeš se odlučiti? Učitaj PDF-u i pročitaj ulomak knjige na svom računalu, pametnom telefonu ili tabletu! 

Učitaj ulomak knjige
108 str./140x205cm
Hrvatski
978-953-7542-19-1

O knjizi

Prevoditelj: Munib Delalić

Naslov izvornika: Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg (2009)

Što brže idem, manje me ima obujmom je nevelika knjiga, ali je i te kako velika po svojim književnim dosezima. Roman je prožet humorističnom ozbiljnošću i ozbiljnim humorom, neobičnom jezičnom domišljatošću i svježinom. ”Humor smatram jednim dijelom ozbiljnosti”, kaže autorica, ”tragično i komično dvije su strane istoga.”

To je rijetka tragikomedija u suvremenoj norveškoj književnosti, kojoj se glasno smijemo, zabavna knjiga o usamljenosti i smrti. Ostarjela Mathea Martinsen, glavni lik romana, živi sama, živi zapravo od uspomena, plašeći se svoje okoline, ali plašeći se i pomisli da će umrijeti a da niko neće ni znati da je živjela. 

O autoru

30. STO BRZE IDEM OMOT AUTOR

Kjersti Annesdatter SKOMSVOLD (1979) novo je zvučnije ime norveške književnosti, romansijerka koja je naprečac osvojila simpatije i čitateljske publike i književnih znalaca.

Startala je 2009. romanom Što brže idem, manje me ima, koji je nagrađen kao najbolje debitantsko djelo i označen jednim od najbolje napisanih romana novije norveške književnosti. Roman je naišao i na veliko zanimanje izvan norveških granica, preveden je na dvadesetak jezika, a ušao je i u uži izbor za prestižnu nagradu International IMPAC Dublin Literary Award.

Studirala je matematiku i informatičke znanosti, pohađala Akademiju za pisanje u Bergenu i Studirala književnost u Oslu i francuski jezik u Francuskoj.

Osim proze piše i poeziju (objavljena knjiga Mala tužna matematika, 2013), te knjige za djecu.

Customer Reviews

Leave a Reply

Rate this by clicking a star below:

Related Products