Ptice omot
+ Galerija

Ptice (roman)

Published Date: Travanj 12, 2024

Dostupno!

HRK 100.00

Klikom će se otvoriti stranica s brojem telefona za narudžbu. Jednostavno je!

Ne možeš se odlučiti? Učitaj PDF-u i pročitaj ulomak knjige na svom računalu, pametnom telefonu ili tabletu!

Učitaj ulomak knjige
209 str./140x205CM
Hrvatski
978-953-7542-18-4

O knjizi

Prevoditelj: Munib Delalić

Naslov izvornika: Fuglane ( 1957)

Nakladnici: FIDIPID

Roman Ptice, objavljen 1957, s nadasve jednostavnom pričom o bratu i sestri koji žive sami u staroj, trošnoj kući u blizini jezera, i čiji se usamljen i jednoličan život dramatično mijenja kad u nj ulazi i treća osoba, ide u red najomiljenijih i najčitanijih knjiga norveške književnosti.

Tom je jednostavnom pričom Vesaas stvorio složeno, mnogoznačno djelo, i jedno od svojih najboljih djela, a i jedno od najboljih djela norveške književnosti XX. stoljeća.

Tim se romanom ovaj značajni norveški i nordijski pisac prvi put predstavlja i hrvatskoj čitateljskoj publici.

O autoru

29. PTICE OMOT AUTOR

Tarjei VESAAS (1897-1970) jedan je od najvažnijih norveških i nordijskih pisaca XX. stoljeća. Pjesnik, prozaik, dramski pisac, autor trideset knjiga, od čega dvadeset tri romana. Uvažavan i izvan skandinavskih granica, dobitnik mnogih književnih nagrada, uključujući i nagradu Nordijskoga vijeća za književnost. Jedini je norveški poratni pisac o kojemu se ozbiljnije govorilo kao kandidatu za Nobelovu nagradu. Uspoređivali su ga s Hesseom i Kafkom, s Beckettom i Camusom, ali za razliku od njih Vesaas je do kraja ostao vjeran norveškoj seoskoj sredini. Premda može djelovati odveć lokalno, posve norveški, on po svom alegoričnom načinu pisanja pripada europskoj modernističkoj tradiciji.

 

Customer Reviews

Leave a Reply

Rate this by clicking a star below:

Related Products