Psalam na kraju puta omot
+ Galerija

Psalam na kraju puta (roman)

Published Date: Travanj 12, 2024

Dostupno!

HRK 120.00

Klikom će se otvoriti stranica s brojem telefona za narudžbu. Jednostavno je!

Ne možeš se odlučiti? Učitaj PDF-u i pročitaj ulomak knjige na svom računalu, pametnom telefonu ili tabletu!

Učitaj ulomak knjige
431 str./140x200CM
Hrvatski
953-7542-12-2

O knjizi

Prevoditelj:  Munib Delalić

Naslov izvornika: Salme ved reisens slutt (1990)

Nakladnici: FIDIPID

Psalam na kraju puta priča je o tragičnom putovanju “nepotopivog” Titanika, ispričana iz perspektive sedmorice izmišljenih brodskih glazbenika različitog porijekla, ali iste sudbine. Autor slijedi zanimljive i dirljive živote svojih likova. Njihova osobna putovanja odražavaju se i uokviruju u sudbini samog broda koji plovi prvi i zadnji put.

Dok ”nepotopivi” brod tone, brodski glazbenici sviraju šlagere i psalme, sviraju posmrtni marš Europi i svijetu koji će nakon Titanicove tragedije doživjeti svije najtragičnije i najkrvavije stoljeće.

Autor se opredijelio za realistički koncept pripovijedanja, s time što se taj realistički koncept ovdje umnogome proširuje, poprimajući mitske dimenzije. Piscu je Titanicova tragedija poslužila kao okvir u koji je smjestio, a sve kroz prču o sedmorici glazbenika,  sliku Europe u previranju, s kraja XIX. i početka XX. Stoljeća.

O autoru

23. PSALAM OMOT 02 AUTOR

 

Erik Fosnes Hansen (1965) važi za jednog od najrenomiranijih norveških i nordijskih pisaca. U književnosti se javio 1985, svega dvadeset godina star, a pravu mu je slavu donio roman Psalam na kraju puta, objavljen 1990, koji je preveden na više od trideset jezika. Fosnes Hansen također piše I objavljuje poeziju, te je često sudjeluje u javnim I suvremenim  raspravama o kulturi.

Član norveške akademije za jezik i književnost.

Dobitnik je nagrade nagrade “Riksmål Society Literature Prize” (2002).

Customer Reviews

Leave a Reply

Rate this by clicking a star below:

Related Products