Gordona omot
+Galerija

Petnaest dana i noći s Gordonom (roman)

Published Date: Travanj 12, 2024

Dostupno!

HRK 90.00

Klikom će se otvoriti stranica s brojem telefona za narudžbu. Jednostavno je!

Ne možeš se odlučiti? Učitaj PDF-u i pročitaj ulomak knjige na svom računalu, pametnom telefonu ili tabletu!

Učitaj ulomak knjige
164 str./140x200cm
Hrvatski
978-953-7542-10-8

O knjizi

Prevoditelj:  Munib Delalić

Naslov izvornikaFemten døgn med Gordona (1963 )

Nakladnici: FIDIPID, Sypress Forlag (Norveška)

Ovo je neobična je ljubavna priča s elementima političkoga trilera, smještena u socrealističko okruženje Kamrova, mjesta negdje na području Istočne Europe. Glavni likovi su David Haid, stranac partizanske prošlosti, zaposlen na inženjerskim poslovima oko poslijeratne obnove, i Gordona Vajdan, studentica, čiji su roditelji poginuli u ratu, a izdržava se pjevanjem u noćnom klubu…

O autoru

21. GORDONA OMOT AUTORSigurd Evensmo (1912 – 1978) pisac i novinar, svojevremeno jedna od najzanimljivijih ličnosti norveškog javnog života. Za vrijeme rata, kao pripadnik pokreta otpora, proganjan i hapšen, po ratu bio jedan od prvih norveških novinara koji je prošao europskim ratnim poprištima, u nekoliko navrata boravio u bivšoj Jugoslaviji. Sa svojih dvadesetak objavljenih proznih, dramskih i esejističkih knjiga, značajno je ime norveške poslijeratne književnosti.

Sigurd Evensmo kao novinar svjedočio je mnogim povijesno-političkim previranjima u Europi, opozicionar, čovjek zanimljive i kompleksne osobnosti koga mnogi smatraju jednom od najzanimljivijih ličnosti tadašnjeg norveškog javnog života.

Smatra se jednim od rodonačelnika science-fiction žanra u norveškoj književnosti, čemu pripada i neobična ljubavna priča s elementima političkoga trilera Petnaest dana i noći s Gordonom, objavljena 1963, čija se radnja odvija u poratnoj Jugoslaviji.

Customer Reviews

Leave a Reply

Rate this by clicking a star below:

Related Products