Stid i dostojanstvo omot
+ Pogledaj galeriju

Stid i dostojanstvo

Published Date: Rujan 6, 2007

Dostupno. Priča je ovo o srednjoškolskom profesoru pedesetih godina, o još jednom od izgubljenih likova koji pokušavaju iznaći način preživljavanja.

HRK 90.00

Klikom će se otvoriti stranica s brojem telefona za narudžbu. Jednostavno je naručiti!

Ne možeš se odlučiti? Učitaj PDF-u i pročitaj ulomak knjige na svom računalu, pametnom telefonu ili tabletu! 

UČITAJ ULOMAK KNJIGE
112 str./140x200cm
Hrvatski
978-953-7542-00-9

O knjizi

Naslov izvornika: Genanse og verdighet (1994)

Nakladnici: FIDIPID

ISBN (broj str., dim.)978-953-7542-00-9, 130 str./140×200/

Godina: 2007.

Cijena: 90,00 kn

Priča je ovo o srednjoškolskom profesoru pedesetih godina, o još jednom od izgubljenih likova koji pokušavaju iznaći način preživljavanja.

U romanu se, što nije ništa neobično kod norveških autora, Ibsenovo dramsko djelo Divlja patka pojavljuje kao ”intertekst” i  kao ”referenca za refleksije”.

O autoru

11. STID I DOSTOJ OMOT AUTOR

Dag Solstad (1941) za mnoge odavno važi za prvog suvremenog norveškog pisca. On je ujedno i jedan od najvećih kritičara norveškog poslijeratnog društva. U cijelom svom književnom djelu koje, uz niz novelističkih, esejističkih i dramskih knjiga, čini šesnaest objavljenih romana, Solstad je obuzet dilemama intelektualca-opozicionara, i to gledano kako s egzistencijalnog tako i s političkog stajališta.

Njegovo se djelo može čitati i kao stanoviti pokušaj iznalaženja izlaza iz stanja otuđenosti u modernom kapitalističkom društvu. Život njegovih likova nikada nije u suglasju s njihovim željama, i rezultat je deziluzija i osjećaj samoće. Sve je to prisutno i u jednom od njegovih najpoznatijih djela, romanu Stid i dostojanstvo, objavljenom 1994, koji je preveden na mnoge jezike i koji je nedavno proglašen najboljom knjigom među knjigama objavljenim 90-tih godina u Norveškoj.

Customer Reviews

One Comment

Leave a Reply

Rate this by clicking a star below:

Related Products