Ars Moriendi omot
+ Galerija

Ars Moriendi (izabrane pjesme)

Published Date: Listopad 11, 2007

Dostupno!

HRK 70.00

Klikom će se otvoriti stranica s brojem telefona za narudžbu. Jednostavno je! 

Ne možeš se odlučiti? Učitaj PDF-u i pročitaj ulomak knjige na svom računalu, pametnom telefonu ili tabletu!

UČITAJ ULOMAK KNJIGE
136 str./140x200 cm
Hrvatski
978-953-99842-9-6

O knjizi

Naslov izvornika: Dikt i samling

Nakladnici: FIDIPID

Priređivač i prevoditelj:  Munib Delalić

U knjizi je predstavljen izbor iz cjelokupnog poetskog stvaralaštva Georga Johannesena.

Prva četiri dijela nude izbor iz njegove četiri objavljene zbirke pjesama, Dikt 1959 (Pjesme 1959.), Ars Moriendi eller de syv dřdsmĺter (Ars Moriendi ili sedam načina umiranja, 1965.), Nye dikt (Nove pjesme, 1966.), i Ars Vivendi eller de syv levemĺter (Ars Vivendi ili sedam načina življenja, 1999.).

U petom dijelu, Nova generacija, predstavljen je izbor pjesama koje nisu objavljene ni u jednoj zbirci, a koje je Georg Johannesen, u različitim prigodama, objavljivao u raznim listovima i časopisima, ili na nekim drugim mjestima.

O autoru

10. ARS MORIENDI AUTORGeorg Johannesen (1931 – 2005) ide u red najznačajnijih norveških i skandinavskih pjesnika XX. stoljeća. Markantan polemičar, okorjeli kritičar vladajućih estetskih i ideoloških strujanja, i radikalna i aristokratskoga držanja, istaknuo se i kao romansijer i liričar, esejist i književni istraživač, a i kao sjajan prevoditelj, prije svega Brechta i kineske lirike.

Iako je objavio tek četiri zbirke pjesama, ipak taj pjesnik-erudit odavno zauzima jednu od najvidnijih pozicija u modernom norveškom pjesništvu. Njegova pjesnička knjiga Ars Moriendi ili sedam načina umiranja, objavljena 1965, svojevremeno je bila proglašena za najbolju zbirku pjesama u norveškoj književnosti XX. stoljeća.

Customer Reviews

Leave a Reply

Rate this by clicking a star below:

Related Products