Faros u plamenu omot
+ Galerija

Faros u plamenu (izvještaj s bojišta iz 219. godine prije Krista)

Published Date: Listopad 11, 2006

Dostupno!

HRK 100.00

Klikom će se otvoriti stranica s brojem telefona za narudžbu. Jednostavno je!

Ne možeš se odlučiti? Učitaj PDF-u i pročitaj ulomak knjige na svom računalu, pametnom telefonu ili tabletu. 

UČITAJ ULOMAK
Hrvatski
953-99842-6-2

O knjizi

Puni naslov: Faros u plamenu ( izvještaj s bojišta iz 219. godine prije Krista)

Nakladnici: FIDIPID

Na početku Predgovora u ovoj knjizi, autor Frane Plančić kaže:

Ni sam ne znam što me sve nagnalo da napišem „Faros u plamenu“. Tek pri kraju pisanja ovo sam pitanje sam sebi ozbiljno postavio. Nadošla mi dva odgovora, životno isprepletena jedno s drugim. Jedno nagnuće nastalo je u beskrajnoj ljubavi prema Starom Gradu, a drugo u mojoj novinarskoj profesiji.

Kako i nakladnik gaji istu ljubav prema Storem Grodu ili Paizu (kako mještani zovu svoj Stari Grad) nije moglo proći bez našeg učešća! Objavili smo ovu knjigu!

Ova zanimljiva knjiga nije ni roman, ni dnevnik, ni izvješće novinara koji je „poslan na zadatak“. Ona je nešto između! Ono o čemu knjiga govori nije ni stvarnost, ni fantazija! I to je nešto između!

O autoru

Frane Plančić

Frane Plančić

 

Frane Plančić rođen u Zagrebu 1946, školovao se u Zagrebu, Starom Gradu na Hvaru), Rijeci i Splitu. Počeo studirati fiziku, pa filozofiju i sociologiju,….  U tim godinama (1968-1971) više je bio zaokupljen studentskim pobunama i političkim događanjima,….što ga je definitivno odvelo novinarstvo. Radio u tjednicima Studentski list, Hrvatsko sveučilište, Omladinski tjednik.

Prelaskom u Večernji list specijalizira se za vojnu tematiku u međunarodnim odnosima, te se i u  domovinski rat uključuje kao Večernjakov ratni izvjestitelji i vojni analitičar.

Sada živi, veći dio godine, u svom Starom  Gradu (Paizu) gdje čita, piše,….uživa u moru i ribarenju, druženjima sa prijateljima.

Customer Reviews

Leave a Reply

Rate this by clicking a star below:

Related Products